Na een fel bevochten wedstrijd heeft HYC de punten kunnen thuishouden tegen Chiefs Leuven. Het heeft wel bloed en zweet gekost. HYC is door deze overwinning goed gestart in de race naar de landstitel.

De eerste periode startte nochtans veelbelovend. Na amper 47" stond de 1-0 op het bord. Captain Vincent Morgan rondde knap de assists van Rob Lawrance en Tyler Melanon af. Voor HYC was dit een droomstart. Leuven moest achter de feiten aanhollen en slaagde er niet echt in om de HYC-goalie te bedreigen. Het was in tegendeel Mitch Morgan die de 2-0 potte, na voorbereidend werk van broer Vincent en Lorenz Sneyers. Met deze stand kon HYC de kleedkamer opzoeken.

HYC kreeg in de tweede periode enkele kansen, maar slaagde er niet in om deze te verzilveren. Chiefs Leuven was beter bij schot en boog op 5' de achterstand om naar een gelijke stand. Gelukkig was er Rob Lawrance die 40" voor het einde van de periode Herentals terug op voorsprong schoot.

Lang kon HYC niet van de voorsprong genieten, want goed 2'30" ver in de derde periode hingen de bordjes weer gelijk. Barry Horman kreeg de ultieme kans om via een penaltyshot HYC weer op voorsprong te brengen, maar z'n poging werd door de Leuvense goalie gestopt. beide teams kregen nog enkele kansen, maar het was tenslotte Vincent Morgan die het pleit in het voordeel van HYC besliste, hij kon de passes van Ben Vercammen en Tyler Melancon rustig binnentikken. De eerste hindernis in de race naar de landstitel was hiermee genomen.

Zaterdag ontvangt Chiefs Leuven de Turnhoutse White Caps, en zondag is er op de Turnhoutse ijspiste de heruitgave van de bekerfinale, want dan trekt HYC naar Turnhout.

Periodestanden: 2-0, 1-2, 1-1